Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı (SDSN) tarafından hazırlanan yeni bir rapor , Kanada’yı sürdürülebilir kalkınma açısından 162 ülke arasında 20. sırada gösteriyor. Kanada, % 77,9’luk toplam puanla bu yılki endekste en üst sırada yer alan İskandinav ülkelerinin (Danimarka, İsveç ve Finlandiya) oldukça altında yer alıyor.
Endeks ve sıralama, 2015 yılında Birleşmiş Milletler’in 193 üye devleti tarafından oybirliğiyle kabul edilen 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefine göre tasarlanmıştır. Bu Hedefler, ekonomik refahı azalan eşitsizliklerle uzlaştırmayı ve biyolojik çeşitlilik kaybı ve iklim krizi ile ilgili sorunları ele almayı amaçlamaktadır.
Rapor, dünyadaki hiçbir ülkenin 17 SKH’ye ulaşmadığını ortaya koyuyor. Mevcut trend verilerine göre, Kanada da dahil olmak üzere hiçbir ülke 2030 yılına kadar SKH’lere ulaşmak için doğru yolda değil

Kanada, en iyi sonuçlarını SDG 4 (Kaliteli Eğitim) ve SDG 7 (Uygun Fiyatlı ve Temiz Enerji) ile elde etti. Buna karşılık, Kanada en kötü sonuçlarını SDG 12 (Sorumlu Tüketim ve Üretim) ve SDG 13 (İklim Eylemi) üzerinde elde ediyor. Diğer yüksek gelirli ülkelerde olduğu gibi, yüksek seviyelerde CO2 emisyonları ve kirlilik ve biyolojik çeşitliliğe yönelik tehditler, Birleşmiş Milletler tarafından belirlenen hedef yıl olan 2030’a kadar SKH’lere ulaşmak için büyük dönüşümler gerektirecektir. Kanada ayrıca, diğer ülkelerin SKH’lere ulaşma kabiliyetini zayıflatan olumsuz çevresel dışsallıklar (veya yayılmalar) üretir.

Raporda Jeffrey D. Sachs, (Columbia Üniversitesi), Finlandiya Başbakanlık Ofisi ve Dünya Sürdürülebilir Kalkınma İş Konseyi (WBCSD) tarafından katkılar içerir. Sonuçlar ilk defa Avrupa Komisyonu tarafından istatistiksel olarak denetlendi.
Raporda Dünya Bankası, Uluslararası Para Fonu ve OECD gibi uluslararası kuruluşlar tarafından üretilen verilere dayanmaktadır. Ayrıca sivil toplum ve araştırma merkezleri tarafından üretilen verileri de kullanır.
Her zaman olduğu gibi, analiz verilerin kullanılabilirliği, kalitesi ve karşılaştırılabilirliği ile sınırlıdır. Raporun içinde bu çalışmanın önemli boşluklarını özetleyen bir tablo yer almaktadır.
Sürdürülebilir Kalkınma Raporu (SKH Endeksi ve Gösterge Tabloları dahil), resmi SKH göstergelerini ve ülke liderliğinde gönüllü inceleme süreçlerini tamamlayıcı niteliktedir. Rapor resmi bir izleme aracı değildir. Resmi veri sağlayıcıları (Dünya Bankası, DSÖ, ILO, diğerleri) ve araştırma merkezleri ve sivil toplum kuruluşları dahil diğer kuruluşlar tarafından yayınlanan halka açık verileri kullanır. Küresel SDG Endeksi ve Gösterge Tablolarına olan ilgi, SDG ilerlemesinin yerelleştirilmiş değerlendirmelerini geliştirmek için birçok girişimi teşvik etti.