Ericsson 1 Milyon Okulun İnternet Bağlantı Haritasını Çıkardı

UNICEF ve ITU (Uluslararası Telekomünikasyon Birliği) tarafından hayata geçirilen ve Ericsson tarafından desteklenen Giga girişimi, tüm okullara internet erişimi sağlanması yolunda önemli bir kilometre taşına ulaştı.
 

 

Geçtiğimiz yıl Giga girişiminin okulların bağlantı haritasını çıkarma çalışmalarını desteklemek üzere UNICEF ile küresel çapta bir iş birliği gerçekleştiren Ericsson, girişimin bir milyon okulun konum ve bağlantı durumunun haritasını çıkarmasına katkı sağladığını duyurdu. 2019 yılında UNICEF ve ITU (Uluslararası Telekomünikasyon Birliği) tarafından hayata geçirilen Giga girişimi, 2030 yılına kadar dünya genelinde tüm okullara bilgi, fırsat ve seçenek özgürlüğü sağlamayı hedefliyor.

 

Okulların bağlantı haritasının çıkarılması, dijital uçurumun kapanması ve dünya genelinde tüm okullardaki çocukların dijital öğrenme olanaklarına erişim sağlaması için gereken yatırımların, eylemlerin ve ortaklıkların ölçeğinin anlaşılmasına yardımcı olması nedeniyle Giga'nın çalışmalarının önemli bir ayağını oluşturuyor. Ericsson'ın girişime verdiği destek, şirketin insan yaşamını iyileştirme, iş dünyasını yeniden tanımlama ve sürdürülebilir geleceğe öncülük etme vizyonuyla aynı çizgide ilerliyor.

 

Ericsson, geçtiğimiz yıl boyunca, gerçekleştirdiği iş birliği kapsamında 7 ülkede okulların internet erişim haritasının çıkarılmasına destek olma amacıyla finansman ve uygulamalı veri bilimi olanakları sağladı. Bu, girişimin diğer ortaklarının katkısıyla, Giga'nın haritalama çalışmasını hızlandırmasına ve bir milyon okul hedefine ulaşmasına yardımcı oldu. Ortaklık kapsamında, Giga'nın dünyadaki tüm okulların haritasını çıkarma hedefini destekleyen Ericsson, 2023 yılının sonuna kadar 35 ülkede okul bağlantı haritasının çıkarılmasına yardımcı olmayı taahhüt ediyor.

 

Okullarda internet erişimi yeni fırsatlar sağlıyor ve kapsayıcılığı teşvik ediyor

 

Giga’nın çalışmaları, okulları internete bağlamanın yaşam şartlarını iyileştirmenin en etkili yollarından biri olduğunu öne sürüyor. Okullardaki internet erişimi sayesinde çocuklar, çok daha geniş bir bilgi havuzuna ve farklı öğrenme yöntemlerine erişebiliyor; daha yüksek standartlarda eğitim alma fırsatı elde ediyor. İnternet destekli eğitimin sağladığı öğrenim fırsatları ve teknolojik gelişmeler, dijital okuryazarlığın geliştirilmesi ve dijital uçurumun kapanması için hayati önem taşıyor. Giga, bu yüksek standartlarla eğitilen işgücünün daha yenilikçi olacağını ve ekonomik kalkınmanın yanı sıra, istihdam yaratmaya yol açan çığır açıcı fikirler ortaya koyma olasılıklarının daha yüksek olacağını belirtiyor.

 

Ericsson'ın UNICEF'i desteklemek üzere sponsor olduğu Economist Intelligence Unit (EIU) tarafından hazırlanan “Connecting Learners: Narrowing the Educational Divide” (Öğrencileri Birbirine Bağlamak: Eğitimde Uçurumun Daraltılması) başlıklı rapor, düşük geniş bant bağlantısına sahip ülkelerin, internet erişimini mali açıdan uygun kılarak, becerilere, içeriklere ve cihazlara yatırımlar yaparak okulları internete bağlamasının GSYİH’da yüzde 20'ye varan bir artış sağlayacağını ortaya koyuyor.

 

Ortaklığın ilk yılında ilerleme kaydedilmesine rağmen bu küresel zorluğun üstesinden gelmek için toplu eyleme ihtiyaç duyuluyor. Ericsson, dijital uçurumun kapatılmasını hızlandırmak için internet servis sağlayıcılarını ve siyasi paydaşları Giga'ya destek olmaya davet ediyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Ericsson Sürdürülebilirlik ve Kurumsal Sorumluluk Başkan Yardımcısı Heather Johnson, "ITU'ya göre 369 milyon gencin internete erişimi bulunmuyor ve 5-16 yaş arası 260 milyon çocuk okula gitmiyor. Bu, daha fazla dışlanma ve daha az kaynakla sonuçlanırken birçok gencin gelecekteki potansiyelini de sınırlıyor. Okulların internet erişimi haritasını çıkarmak; tüm okulları internete bağlamak, tüm öğrencilerin fırsatlara erişimini sağlamak ve onlara seçenek sunmak açısından çok önemli bir adım olarak öne çıkıyor” diyor.

 

Bir milyondan fazla okulun haritasının çıkarılmasıyla ulaşılan bu önemli kilometre taşının kamu ve özel sektör ortaklığının güçlü bir kanıtı olarak büyük önem taşıdığını belirten Heather Johnson, “Bu, dünya genelinde tüm okulların internet erişimi olmasına giden yolda ilk adımımız. Ancak yapılması gereken daha çok şey var. Bu nedenle dijital uçurumun kapatılmasında üzerine düşeni yapmak için sektörün bir araya gelmesi gerekiyor” açıklamasını yapıyor.

 

Dijital katılım için 10 yılı aşkın süredir çalışmalar yürütüyor

 

On yılı aşkın süredir dijital katılımı teşvik etme ve dünya genelinde eğitim fırsatlarını artırma amacıyla önemli çalışmalar yürüten Ericsson'ın Giga girişimine destek vermek için UNICEF'le iş birliğine gitmesi; herkes için erişilebilir, kaliteli bir eğitim sunmak için öğretmenleri, öğrencileri ve okulları teknolojiyle güçlendirmeyi amaçlayan "Ericsson Connect To Learn" girişiminin hedeflerini yansıtıyor.

 

Ericsson, UNICEF iş ortaklığı kapsamında sağladığı finansmana ek olarak, okullardaki bağlantı haritasının çıkarılmasını hızlandırmak için veri mühendisliği ve veri bilimi kapasitesi için kaynak ayırıyor. Aynı zamanda şirket, okullarda bağlantı verilerinin toplanması, doğrulanması, analizi, takibi ve verilerin görselleştirilmesi konusunda uzmanlık ve yardım sağlıyor. Bu sayede kamu kurumlarının ve özel sektörün çocuklar ve gençlerin öğrenimini destekleyen dijital çözümler tasarlamalarına ve uygulamalarına olanak tanınması planlanıyor.

 

UNICEF Giga Projesi Eş Başkanı Chris Fabian, “Ericsson'ın uzmanlığı, Giga'nın veri bilimi ekibinin okullarda internet erişimi için daha iyi modeller oluşturmasına yardımcı oldu. Bugün itibarıyla bir milyondan fazla okulu içeren açık kaynaklı bir okul konum ve bağlantı kaynağı oluşturduk. Bu hedefe ulaşmamıza büyük katkıda bulunan bu tür teknik iş ortaklıklar Giga için hayati önem taşıyor” dedi.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı