DOLAR 32,3197 0.2%
EURO 35,1243 -0.03%
ALTIN 2.291,160,61
BITCOIN 22941281,95%
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tanıtım Yazısı

Tanıtım Yazısı

Sınıflar İyilikte Yarışıyor

ABONE OL
Ekim 24, 2022 10:10
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sakarya İHH Başkanı Engin Sezer Milli Eğitim Bakanlığı ile İHH ortak projesi olan İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi hakkında bilgilendirme yaptı.

 

Sezer; İyilikte Yarışan Sınıflar projesi çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren bilinçli, yardımsever ve erdemli insanlar olarak yetiştirebilmeyi esas almaktadır. Bu proje; savaş, doğal afet, yoksulluk, hastalık, kaza vb. sebeplerle Türkiye veya dünyanın bir başka ülkesinde anne/babasını kaybetmiş olan çocuklarımızın eğitim, sağlık, gıda, giyecek ve barınma gibi temel ihtiyaçlarının karşılanmasını hedeflemektedir.

 

Proje ülkemizdeki okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise, özel okul ve Kur’an kurslarındaki öğrencilerimizin gönüllü katkılarıyla gerçekleşmektedir. 

 

Bunlardan yalnızca biri olan İyilikte Yarışan Sınıflar projesiyle ise öğrenciler de çalışmalara dahil edilmiştir.

 

Ülkemizdeki tüm okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise ve özel okul öğrencilerinin katılabildiği bu kampanyayla bir sınıftaki öğrenciler her ay harçlıklarından biriktirdikleri 250 lira ile yetim kalmış bir çocuğun ihtiyaçlarını yıl boyunca karşılayabiliyor.

 

Yetimlerin ihtiyaçlarının karşıladığı İyilikte Yarışan Sınıflar kampanyası ile dünyanın farklı noktalarına “iyilik köprüleri" kuruldu. Köprünün bir ucunda yer alan yetim çocuklar bu sayede dışarıdaki tüm tehlikelerden korunarak insani bir yaşam sürme fırsatı bulurken diğer ucundaki yardımsever öğrenciler ise bir projede gönüllü olarak görev almanın ve sorumluluk duygusuyla hareket etmenin farkındalığını yaşadı.

 

Öğrencilerimiz kelebek etkisi misali yapacağı küçük yardımlarla, bir yetimin ihtiyacını karşılayabilir, hayallerini gerçekleştirebilir.

 

Okullarda projemizi öğrenci kardeşlerimize anlatıyoruz. Türkiye dahil 49 ülkeden tercih edecekleri bir yetim kardeş edinebiliyorlar. Çocuklardan çok güzel tepkiler ve geri dönüşler alıyoruz şeklinde konuştu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.