DOLAR 32,3434 0.24%
EURO 35,1092 -0.15%
ALTIN 2.308,331,37
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tanıtım Yazısı

Tanıtım Yazısı

Filiz Dağ: “Bilim ve sanatın aydınlattığı bir yola girmeliyiz"

Filiz Dağ: “Bilim ve sanatın aydınlattığı bir yola girmeliyiz"

ABONE OL
Mart 17, 2023 12:01
Filiz Dağ: “Bilim ve sanatın aydınlattığı bir yola girmeliyiz"
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz günlerde Karadeniz Teknik Üniversitesi Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde Kariyer Günleri özelinde düzenlenen konferansa katılan Metaverse Dijital Sanatlar ve NFT Girişimcisi Filiz Dağ, “Geleceğin Bilim-Sanat Dünyası” isimli bir seminer verdi.

Konuşmasında dijital çağın olası olumsuz ve tehdit oluşturabilecek süreçlerine değinen, kriz ile risk yönetimlerine yönelik öngörülebilir ve denetlenebilir bir şekilde hazırlanmamız gerektiğine vurgu yapan Filiz Dağ; “Metaverse tehdit midir?” sorusunun sıkça sorulduğunu ifade etti. Hazırlıksız olunan her şeyin insanlariçin birer tehdit olduğunu dile getiren Dağ, sözlerine şöyle devam etti; “Bu konunun üzerine yazdığım kitapdada anlattığım gibi bundan iki üç sene önce bizler yangınlara hazırlıksızdık, bizler için tehdit oldu. Daha sonra sellere hazırlıksızdık,  bizim için yine tehdit oldu. O dönemler şunu söylüyordum; “Depreme de hazırlıksızsız ve bizim için bir tehdit oluşturacak” Çok acı bir şekilde bunu da bir ay önce deneyimledik ve hazırlıksız olduğumuz için deprem de bizim için birer tehdit oldu. Dolayısıyla biz de bu gelişen çağda, dönemde bir konu tehdit oluşturuyor diye ona hazırlıklı olmamak bize bir numaralı tehdit. oluşturuyor. Dolayısıyla sürecin ne olduğu, konunun ne olduğu bunun nereye gidebileceği ile ilgili o kontrolü elimizde tutabilmek için o konunun içine girmemiz gerekiyor.” Metaverse Marketing ve Dijital Marketing alanında dersler veren Dağ,  olası çözümleri önden sunmanın, riskleri ve tehditleri tespit ederek ilerlemenin önemi üzerinde de durdu.

Heyecanla takip edilen, geçen sene ilkini gerçekleştirilen Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali’nde de bu konulara bizzat değindiğini ifade eden Filiz Dağ sözlerine şöyle devam etti; “Bu dönemin orta çağını yaşadığımızı iddia ediyorum ve bu gidişatı düzeltebilecek yeni bir aydınlamaya, rönesansa ihtiyacımız var. Bilim ve sanatın aydınlattığı bir yola girmeliyiz tekrardan.”

Deprem ilk gününden itibaren bir dayanışma modeli de oluşturduklarını belirten Filiz Dağ çok yakında bu modelin Türkiye’ye de örnek olması için açıklamalarda bulunacaklarını ifade etti.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.