DOLAR 32,3308 0.24%
EURO 35,0950 -0.11%
ALTIN 2.299,991,00
BITCOIN %
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tanıtım Yazısı

Tanıtım Yazısı

Bursa'nın en iyi genç müzisyenleri belli oldu

Bursa'nın en iyi genç müzisyenleri belli oldu

ABONE OL
Mayıs 31, 2023 12:01
Bursa'nın en iyi genç müzisyenleri belli oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği Liseli Gençler Müzik Yarışması’nda “En İyi”ler belli oldu. Yarışmanın finalinde müzik grupları performanslarını sergilerken, dereceye girenler de ödüllendirildi. Müziğin hiç susmadığı günün sonunda sevilen sanatçı Ozbi, şarkılarıyla gençleri coşturdu.

Nilüfer Belediyesi’nin gençleri müzikle buluşturmak ve onları bu alanda desteklemek amacıyla düzenlediği müzik yarışması, bu yıl da geniş katılımla gerçekleşti. Mix Müzik ve AkademiX’in katkılarıyla 11 yıl boyunca “Liselerarası Müzik Yarışması” adıyla düzenlenen organizasyon bu yıl, “Gençler Sahne Sizin” sloganı ve “Liseli Gençler Müzik Yarışması” adıyla gerçekleştirildi. Elemeleri geçerek finale kalan müzik grupları, Nâzım Hikmet Kültürevi’ndeki sahnede dereceye girebilmek için performanslarını sergiledi. Akademisyen, müzik öğretmeni, orkestra şefi ve Ozbi grubundan oluşan yarışma jürisi, en iyileri seçmekte hayli zorlandı. Heyecanlı anlara sahne olan yarışmanın ödül töreninde konuşan Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Sibel Özer, yarışmaya katılan ve ödül alan gençleri kutladı. Nilüfer Belediyesi olarak müzik alanında yetenekli olan gençlerin hayallerine destek olmak amacıyla 11 yıldır bu organizasyonu gerçekleştirdiklerini belirten Dr. Sibel Özer, “En iyilerin seçildiği bu yarışmanın, hayallerinize giden yolda ilk basamak olmasını diliyorum. Müzik, hayatımızı güzelleştiren evrensel bir değer. Müzik hiç susmasın diyoruz. Müziğin her zaman hayatımızda kalmasını ve yaşamımıza güzellikler katmasını diliyoruz. Hedeflerinizden, hayallerinizden vazgeçmeyin” diye konuştu.

Organizasyona ilk yıldan itibaren kesintisiz destek verdiklerini belirten Mix Müzik ve AkademiX Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Avcı da, “Mix Müzik, kazancının yüzde 10’unu gençleri müziğe kazandırma projelerinde, yüzde 12’sini de sokak hayvanlarının refahı için kullanıyor. 1984’ten beri Bursa’dan aldığımızı, Bursa’ya geri verme sözüyle yoldayız. En büyük sözümüz de, bizim umudumuz olan gençlere. İyi ki varsınız. Bu ülkenin ve dünyanın iyi ki böyle güzel gençleri var” dedi.

Konuşmaların ardından dereceye girenler açıklandı. 6 ana kategori ve “En iyi” alt kategorilerde ödüllerin verildiği Liseli Gençler Müzik Yarışması’nda, dereceye girenler büyük sevinç yaşadı. “En İyi Orkestra” kategorisinde birinciliğe “Barış Orkestrası” değer görülürken, Fahrenheit grubu ikinci, The Girls Band müzik grubu da üçüncü oldu.

En İyi Solist kategorisinde Lilith grubundan Eslem Yıldırım birinci olurken, Uhal grubundan Ceren Baltacı ikinci, Barış Orkestrası’ndan Ecrin Güyen de üçüncü sırada yer aldı.

Yarışma jürisi, Batuhan Akın’a ait besteyi, “En İyi Beste” olarak belirlerken, Roasted Maple grubu “En İyi İkili”, Jazzırtı grubu “En İyi Üçlü”, Emprovize müzik grubu da “En İyi Dörtlü” kategorisinin kazananları oldu.

“Barış Orkestrası”ndan Edanur Çağlar’ın “En İyi Davulcu” seçildiği Liseli Gençler Müzik Yarışması’nda Hürriyet Hook müzik grubundan Tarık Arda Buruk “En İyi Basçı”, Fahrenheit grubundan Doğan Efe Malgil “En İyi Gitarcı”, Jazzırtı grubundan Timuçin Günaydın “En İyi Klavyeci”, The Girls Band nefesli grubu da “En İyi Alternatif Enstrüman” kategorisinde ödüle değer görüldü.

Dereceye girenlere ödüllerini, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Sibel Özer, Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nejla Aslan, Rüstem Avcı ve jüri üyeleri verdi. Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nejla Aslan, Liseli Gençler Müzik Yarışması jürisini oluşturan Ozbi, Prof. Dr. Özlem Doğuş Varlı, Prof. Dr. Cem Önertürk, Dr. Hatice Çeliktaş, Nilüfer Belediyesi Oda Orkestrası Şefi Deniz Tan, Gitar Öğretmeni Atakan Tank, Müzik İnsanları Derneği Başkanı Asef Okan Yağcı, Piyano Öğretmeni Görkem Ediz, Nilüfer Belediyesi müzik öğretmenleri Sinan Turhan ve Akın Togay’a katkılarından dolayı plaket vererek teşekkür etti. Ödül töreninin ardından sevilen sanatçı Ozbi, Nâzım Hikmet Kültürevi önündeki meydanda konser verdi. Sevilen şarkılarını Bursalı gençler için söyleyen Ozbi, performansıyla alanı dolduranları coşturdu.  

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.