Avrupa Birliği (AB), 28 AB üyeliğinin bulunduğu BM süreçlerinde sıklıkla önemli bir liderlik rolü oynamıştır. üye devletler, düzenli ve tutarlı bir şekilde üye olarak oy kullanan en büyük ülke gruplarından birini oluşturur. özellikle küresel kalkınma konularında blok. 2015 yılında bir dizi BM süreci bir dizi Sürdürülebilir kalkınma, kalkınma finansmanı ve iklim değişikliği konularında iddialı anlaşmalar 2030 Gündeminin küresel hedefleri. 1 Ocak 2016 itibariyle, Avrupalı liderler “dönüm bu büyük sözler eylemlere ” konusuyla Haber Kulesi belirledi.
Anlaşmalara kadar olan süreçte, “AB Takımı” pozisyonlarını hazırlamak büyük miktarda zaman alıcıdır. AB’nin “tek sesle konuşmasını” ve tutarlı bir şekilde birlikte oy kullanmasını sağlamak için yukarı yönde çalışmalara ihtiyaç vardır. Ancak, bu tür iç tartışmaların karmaşıklığına rağmen, AB’nin bir her politika alanında blok olarak daha güçlü müzakere pozisyonu;
“AB üye devletlerinin artık bir Tek başına hareket ederken dünya üzerinde belirleyici etki, üyeler birlikte potansiyel olarak ayrı ayrı parçalarının toplamı. “Müzakereler sırasında temsil açısından Avrupa Komisyonu Kalkınma Komiseri’ni 2015 sonrası SG Üst Düzey Paneline atadı. Komisyon, İngiltere Başbakanı da dahil olmak üzere diğer beş Avrupalı üyeyi eş başkan olarak dahil etti.
2015 yılında gerçekleşen çeşitli BM müzakerelerine entegre bir yaklaşım sağlamak, Avrupa Komisyon, farklı süreçleri, sektörleri ve tartışmaları bir araya getirme zorluğuyla karşı karşıya kaldı daha önce kendi rotalarını ayrı ayrı yürütmüşlerdi. Komisyon hazırlıklarında kabul etti Bu zorluk, “2015 sonrası Bin yıl Kalkınma Hedefleri’ni bir araya getiren tutarlı AB pozisyonları ortaya koymayı” amaçladı. kalkınma gündemi ve Rio + 20 ve benzer şekilde Dışişleri Konseyi’nin AB bakanları, her iki gündem için ortak AB pozisyonu. PCSD kavramı, tam olarak Entegre politika oluşturmayı sağlamak için SKH’ler devreye girdi.
SKH gündemi için AB öncelikleri
2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi’nin kabulü sürecindeki AB pozisyonu belirlendi Komisyon bildirimleri ve Konsey sonuçları dahil olmak üzere bir dizi politika belgesinde yayınlanmıştır. Bunlar politika belgeleri, 2012’de halkın katılımı ile bilgilendirildi.
Uluslararası İşbirliği Genel Müdürlüğü tarafından 2015 sonrası bir istişare düzenlendi ve 2012’de Geliştirme (DG DEVCO). DG Environment tarafından ayrı bir kamu istişaresi Ekim 2012, 2012 BM Konferansı’nın takibinde bir AB pozisyonu için bir öneri bilgilendirmek Sürdürülebilir Kalkınma (Rio +20). Bununla birlikte, 2013 yılında AB, yoksulluğu bütünleştiren tek bir kapsayıcı çerçeve gerektiren bu iki uluslararası süreci birlikte dengeli bir şekilde ortadan kaldırılması ve sürdürülebilir kalkınma. Arasında bazı ortak unsurlar olmasına rağmen iki süreç zaten kabul edilmişti, işin çoğu daha önce ayrı ilişkiler içerisinde sahiplerdi.
Avrupa Komisyonu ayrıca art arda iki Avrupa Kalkınma Raporunu (ERD’ler) görevlendirdi Tartışmalar için araştırma materyalini harekete geçirmek amacıyla 2015 sonrası tartışmada. 2013 ERD odaklandı 2015 sonrası çerçevede, 2015 ERD ise gündemin nasıl finanse edileceğine odaklandı. Her ikisi de 2015 sonrası kalkınma gündemine küresel yansımaya katkıda bulunmak amacıyla raporlar kullanılmıştır. bağımsız araştırmaya dayalı analiz sağlamak, tartışmayı teşvik etmek ve aralarında ortak bir zemin oluşturmak için paydaşların bir araya getirmeyi hedeflemektedir.
2014 yılında Avrupa Komisyonu, 2015 sonrası için “İyi Bir Yaşam İçin İyi Bir Yaşam” başlıklı yeni bir tebliğ yayınladı. Hepsi: vizyondan kolektif eyleme ‘AB’nin mevcut konumunu teyit eden bir çerçeve 2015 sonrası kalkınma, sürdürülebilir kalkınmanın üç boyutunu dengeli bir şekilde bütünleştirmelidir. ülkelerin farklı başlangıç noktalarını ve kapasitelerini dikkate alırken. 13 Konsey Sonuçlar, Aralık 2014’te AB’nin konumunu bilgilendirmeye yardımcı olan bu iletişimi de takip etti. müzakerelerin son aşamalarına geldi.