DOLAR 32,3414 0.17%
EURO 35,2081 0.04%
ALTIN 2.246,090,13
BITCOIN %
İstanbul
11°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tanıtım Yazısı

Tanıtım Yazısı

Ampute Futbol A Milli Takım Antrenörü Erhan Kuşkapan, D-Smart ekranlarında yayınlanan “Gündem Özel" programına konuk oldu
  • Haber Kulesi
  • Spor
  • Ampute Futbol A Milli Takım Antrenörü Erhan Kuşkapan, D-Smart ekranlarında yayınlanan “Gündem Özel" programına konuk oldu

Ampute Futbol A Milli Takım Antrenörü Erhan Kuşkapan, D-Smart ekranlarında yayınlanan “Gündem Özel" programına konuk oldu

ABONE OL
Ağustos 31, 2023 07:23
Ampute Futbol A Milli Takım Antrenörü Erhan Kuşkapan, D-Smart ekranlarında yayınlanan “Gündem Özel" programına konuk oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ampute Futbol A Milli Takım Antrenörü Erhan Kuşkapan, D-Smart ekranlarında yayınlanan “Gündem Özel” programına konuk oldu. İnci Bakraç’ın sorularını yanıtlayan Kuşkapan, şunları söyledi: Ampute futbolundan 2017 yılına kadar haberim yoktu. Ampute Milli Takımı Avrupa Şampiyonu olduktan sonra dikkatimi çekti. Kaleci antrenörlüğü yapan arkadaşım bir gün bana, Türk Hava Kuvvetleri’nin takımında, gönüllü olarak kaleci antrenörlüğü yapar mısın dedi. Vatan için bir uzvunu kaybetmiş abilerim ve kardeşlerim için seve seve yaparım dedim. Kaleci antrenörlüğü yaparken futbolculuk kariyerime de devam ediyordum. Süper Lig’de çok değerli hocalarla çalıştım. Ampute Futbolu ile bu şekilde tanıştım. Osman Çakmak hocamla beraber Avrupa ve Dünya Şampiyonluğu yaşadık. Normal futbolda bu şampiyonlukları kazanmak çok zor.

Ampute Milli Takımı çok düzgün oyunculara sahip. Profesyonel anlamda ligleri olan tek ülkeyiz. Futbolda İngiltere ne ise, Ampute futbolunda da Türkiye o seviyede.

Ampute futbolunun maddi anlamda desteğe çok ihtiyacı var. Ampute futbolu 40’lı yaşlara kadar oynanabiliyor. Dünya Şampiyonu olduğumuz zaman yaş ortalamamız 26’ydı. Bu yüzden bir 10 yıl daha şampiyonluklara ambargo koyarız.

Maçlarda büyük farklar olmaması adına, averaj sistemi ampute futbolunda uygulanmıyor.

Antrenörlerin işi futbolculardan daha zor. Antrenör iseniz 24-25 kişiyle uğraşmak zorundasınız. Futbolcu iseniz daha bireysel düşünebilirsiniz.

Arkadaşlarımız bir mücadele vererek bugünlere geldikleri için psikolojik açıdan güçlü karakterde insanlar. Konu dünya şampiyonluğu olduğu zaman ister istemez bir stres oluyor. Psikologlarımız kadar malzemecilerimizin de fizyoterapistlerimizin de katkısı var. Dışarıdan bakınca şampiyonluk kolay gibi gözükebilir ancak işin arka planında çok daha zorlu bir süreç var.

Alttan yeni sporcuları arayıp bulmamız gerekiyor. Çok fazla bulamıyorsunuz. Bu yüzden de ampute futboluna her anlamda destek gerekiyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.