DOLAR 32,5754 0.16%
EURO 34,8964 0.64%
ALTIN 2.433,720,05
BITCOIN %
İstanbul
19°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tanıtım Yazısı

Tanıtım Yazısı

Çimsa, BIST Sürdürülebilirlik 25 Endeksi'nde yer alan ilk ve tek çimento şirketi
  • Haber Kulesi
  • Ekonomi
  • Çimsa, BIST Sürdürülebilirlik 25 Endeksi'nde yer alan ilk ve tek çimento şirketi

Çimsa, BIST Sürdürülebilirlik 25 Endeksi'nde yer alan ilk ve tek çimento şirketi

ABONE OL
Haziran 23, 2023 13:01
Çimsa, BIST Sürdürülebilirlik 25 Endeksi'nde yer alan ilk ve tek çimento şirketi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sabancı Topluluğu’nun global markası Çimsa, BIST 50 Endeksi’nde en çok değer gören hisseler arasında yerini aldı. Ayrıca BIST Sürdürülebilirlik 25 Endeksi’nde yer alan ilk ve tek çimento şirketi olarak yerini korumaya devam etti. 

 Sabancı Holding iştiraki Çimsa başarılı sürdürülebilirlik ve hisse performansıyla, Borsa İstanbul BIST 50 Endeksi’nde en çok değer gören hisseler arasında yer almaya hak kazandı. 2017 yılından bu yana BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer alan Çimsa, BIST Sürdürülebilirlik 25 Endeksi’nde yer alan ilk ve tek çimento şirketi olarak yerini korumaya devam etti. 

Sürdürülebilirlik odaklı yol haritası kapsamında atılan adımların ve gerçekleştirilen yatırımların BIST 50 Endeksine girmeye büyük katkı sağladığını belirten Çimsa CEO’su Umut Zenar, şu değerlendirmelerde bulundu:

 “Sürdürülebilirliği odağımıza alarak, operasyonlarımızda yarattığımız verimlilik; finansal sonuçlarımıza da pozitif yansımasını gösteriyor. Tüm paydaşlarımıza ek değer yaratmaya devam etmek üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz. BIST 50 endeksinde en çok değer gören hisseler içinde yer almamız da çalışmalarımızın somut sonuçlarından biridir.

 Çimsa olarak, içinde yaşadığımız dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için çalışıyoruz ve üzerimize düşeni yapıyoruz. Her yıl dünyada 4 milyar ton tüketilen ve ikamesi bulunmayan bir ürün olan çimentoda sürdürülebilirliği değer zincirimizi kapsayan geniş bir perspektifte ele alıyoruz. 

 Enerji verimliliği ve çeşitliliğinin, sürdürülebilirlik yolculuğunun önemli adımlarından birini oluşturduğunu vurgulayan Umut Zenar sözlerine şöyle devam etti: 

“Mevcut teknolojilerin optimizasyonunun yanında yenilenebilir kaynaklardan elde ettiğimiz enerjiyi de artırmak için çalışıyoruz. Yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilen elektrik enerjisi kullanım oranımız 2022’de %58,2 olarak gerçekleşirken 2030 yılında bu oranı %80’in üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Bu konuda çok kıymetli yatırımlarımız var. İspanya Buñol Fabrikamızda 4.2 Milyon Euro’luk yatırımla güneş enerjisi santrali kuruyoruz. 14 futbol sahası büyüklüğünde 100 bin metrekare alan üzerinde 11 bin güneş panelinin kullanılacağı GES projesinin 2023 yılında aktif olarak devreye alınması ile fabrikamız enerji ihtiyacının %16’sını kendi kaynaklarından karşılıyor olacak. Ayrıca Afyon Fabrikamızdaki GES projesinin kurulumu ise bitmek üzere. 3.3 MW kurulu güce sahip olacak ve yıllık yaklaşık 4,2 milyon kWh elektrik enerjisi üretecek santral aynı zamanda 3.000 hanenin yıllık elektrik ihtiyacına eş değer kapasitede olacak”.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.