DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tanıtım Yazısı

Tanıtım Yazısı

Ticari Araç Kiralama

Ticari Araç Kiralama

ABONE OL
Eylül 26, 2023 18:24
Ticari Araç Kiralama
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ticari araçlar; düşük yakıt tüketimleri, geniş iç hacimleri, pratik kullanımları ve uzun ömürlü oluşlarıyla işletmelerin öncelikli araç tercihleri arasında. Özellikle perakende sektöründe faaliyet gösteren markalar için ticari araçlar olmazsa olmaz. Ancak bu araçları satın almanın işletmeler için yaratmış olduğu pek çok dezavantaj var. Bu yüzden de çoğu firma ticari araç kiralama yoluna gidiyor.

Ticari Araç Kiralama Nedir?

Ticari araç kiralama kavramı, en basit haliyle, ticari ve hafif ticari araçların işletmelere kiralanması olarak tanımlanabilir. Bu kiralama işlemi tek bir araç için olabileceği gibi, filo kiralama şeklinde de gerçekleştirilebilir. Çoğu zaman ticari kiralama işlemleri uzun dönem olur. Yani işletmeler kiraladıkları araçları en az 1 yıllık sürelerde kullanır. Ancak geçici ihtiyaçlar için kısa süreli ticari araç kiralama da yapılabilir. Kiralama süresinin uzaması, kiralama maliyetlerinin düşmesini sağlar.

Ticari Araç Kiralarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kiralık ticari araç tercihi yapmadan önce dikkat edilmesi gereken bazı hususlar söz konusu. Kiralama sürecinde, kullanım esnasında ve kiralama sonrasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için aşağıdaki hususların göz önünde bulundurulması gerekir:

  • Doğru Firma Seçimi: Araç kiralarken doğru kiralama firmasının seçilmesi en önemli husus. Kiralama hizmeti veren onlarca firma olsa da hepsinin aynı kalitede olduğundan söz etmek olanaksız. Bu yüzden de bilinirliği ve müşteri memnuniyet düzeyi yüksek markaların tercih edilmesi daha doğru olur.
  • Aracın Kullanım Amacı: Kiralanacak ticari araçların kullanım amaçlarına bağlı olarak bazı belgelere ihtiyaç duyulabilir. Bu yüzden de kiralanacak araçların amaca uygun yetki belgelerine sahip olup olmadığı, kiralamadan önce önem arz eder.
  • Ücretler: Kiralama firması tarafından sunulan ücretin içerisine nelerin dahil olduğunu ve hangi durumlarda ek ücretlerle karşılaşılacağının da bilinmesi gerekir. Bu konuyu es geçmek, sonradan ekstra maliyetler ile karşılaşılmasına neden olabilir.
  • Sözleşme: Kiralama sözleşmesinin iyi okunması ve işletmeyi zarara uğratma potansiyeli olan herhangi bir maddenin olup olmadığının kontrol edilmesi de dikkat gerektiren noktalardan biri.

Ticari Araç Kiralamanın Avantajları

İşletmeler için ticari araç kiralama hizmetinden yararlanmanın sağlamış olduğu çeşitli avantajlar bulunur. Bu avantajlar başlıca şu şekilde sıralanabilir:

  • Doğru Sermaye Kullanımı: Araç kiralama, işletmelerin sermayesini araç satın almak yerine işlerinin büyümesine veya diğer yatırımlara odaklamalarına olanak tanır. Bu, işletmenin likiditesini artırabilir.
  • Vergi Avantajları: Araç kiralama işletmeler için vergi avantajları sunar. Kira ödemeleri genellikle işletme gideri olarak kabul edilir ve işletmelerin vergi matrahını azaltabilir.
  • Sürekli Yeni Araçlar: Kira sözleşmeleri genellikle belirli bir süre sonunda yenilenir. Yeniden sözleşme yapılacağı zaman da yeni araçlar teslim edilir. Bu da işletmelerin her zaman daha yeni ve daha verimli araçları kullanmasına olanak tanır.
  • Bakım ve Onarım Avantajı: Kira sözleşmeleri, bakım ve onarım maliyetlerini genellikle kiralama şirketine devreder. Bu da işletmeye araçların düzenli bakımını ve onarımlarını düşünmesine gerek kalmadan, operasyonlarına odaklanma olanağı sunar.

Ticari Araç Kiralama Şartları Nelerdir?

Ticari araç kiralama şartları için genel geçer şeylerden bahsedebilmek olanaksız. Zira her kiralama firması, farklı şartlar sunabilir. Ayrıca genel sözleşmelerin yanı sıra, yapılacak kiralama işleminin niteliğine ve ikili anlaşmalara göre farklı maddeler de sözleşmelere eklenebilir.

Ticari Araç Kiralamada Doğru Adres: Borlease

Ticari araç kiralama yapmadan önce dikkat edilmesi gerekenler arasında doğru firma seçimi en önemli husus. 4300 araçlık filosuyla Türkiye’nin önde gelen kiralama şirketlerinden biri olan Borlease, bu noktada gönül rahatlığı ile tercih edilebilecek kiralama şirketlerinden biri. Kurulduğu 2013 yılından beri müşteri memnuniyeti odaklı hareket eden ve her daim müşterilerinin güvenini kazanmayı başaran Borlease ile siz de güvenli bir şekilde ticari kiralama işlemlerinizi yapabilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.