DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tanıtım Yazısı

Tanıtım Yazısı

Cohesity Turing’e Erken Erişimi Duyurdu

Cohesity Turing’e Erken Erişimi Duyurdu

ABONE OL
Kasım 14, 2023 14:56
Cohesity Turing’e Erken Erişimi Duyurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapay zekanın (AI) veri yönetimi ve siber güvenlik alanlarını yeniden şekillendirdiği bir dönemde Cohesity Inc. önemli bir adım attı. Veri yönetimi devi, ilk olarak Mayıs ayında önizlemesi yapılan bir yapay zeka özellik paketi olan Cohesity Turing’e erken erişimi kısa süre önce duyurdu. Bu gelişme, Cohesity’nin gelişen kurumsal BT ihtiyaçlarına olan bağlılığını göstererek veri güvenliği ve yapay zeka(AI)  odaklı içgörülerde yeni bir döneme işaret ediyor.

AWS ile Stratejik Bir İşbirliği

Turing’in lansmanına Cohesity ve Amazon Web Services (AWS) arasındaki önemli bir teknik işbirliği eşlik ediyor. Bu ortaklık, Turing’in AWS’nin Amazon Bedrock üretken yapay zeka hizmetiyle entegre edilmesini ve Cohesity’nin platformunun yapay zeka yeteneklerinin güçlendirilmesini içeriyor. Cohesity daha önce de Google LLC’nin Vertex AI ile benzer bir girişimde bulunmuştu. Cohesity CEO’su Sanjay Poonen, yapay zeka destekli veri içgörülerine yönelik artan talebi vurgulayarak, günümüzün hızla gelişen BT ortamında gelişmiş veri yönetimi çözümlerine duyulan aciliyetin altını çiziyor.

Cohesity Veri Bulutu: Kapsamlı Bir Platform

Merkezi San Jose, California’da bulunan Cohesity, kurumsal veri yönetimini kolaylaştırmak için tasarlanmış Cohesity Data Cloud platformunu sunmaktadır. İş dosyalarının yedeklenmesi, depolama alanının optimize edilmesi ve diğer ilgili görevler gibi çeşitli ihtiyaçları karşılar. Etkileyici bir şekilde, platform Fortune 500 şirketlerinin önemli bir kısmı da dahil olmak üzere 2.500’den fazla kuruluş tarafından kullanılmaktadır.

Turing: Veri Yönetiminde Devrim Yaratıyor

Altı ay önce piyasaya sürülen Turing, yöneticilerin verilerle etkileşim kurma biçiminde devrim yaratıyor. Veri arama için doğal dil komutlarının kullanımını mümkün kılıyor ve potansiyel olarak yetkisiz dosya kullanımını belirleyerek veri erişim modellerinin analizini kolaylaştırmanın ötesine geçiyor. Özellik paketi ayrıca yapay zeka projelerinde giderek daha fazla kullanılan bir makine öğrenme tekniği olan Retrieval Augmented Generation’ın (RAG) uygulanmasına da yardımcı oluyor. RAG, yeniden eğitime gerek kalmadan bir yapay zeka modelinin bilgi tabanını yenilemeye veya genişletmeye olanak tanıyarak yapay zeka geliştirme sürecini kolaylaştırıyor.

Amazon Bedrock ile Derinleşen Entegrasyon

Cohesity’nin AWS ile olan işbirliği, Turing’in AWS’nin Bedrock hizmetini kullanacak olmasıyla daha da derinleşiyor. Bu sayede geliştiriciler AWS’nin bulut platformunda barındırılan bir dizi yapay zeka modeline zahmetsizce erişebilecek. AWS re:Invent 2023’te tanıtılacak yeni özellikler arasında DataProtect’te Amazon S3 desteği ve Amazon RDS ilişkisel veritabanı hizmetiyle gelişmiş entegrasyon yer alıyor.

Yapay Zeka ve Siber Dayanıklılık

AWS’nin güçlü yapay zeka yetenekleriyle uyumlu olan Cohesity’nin bu stratejik hamlesi, gelişmiş siber dayanıklılık için sürekli artan ihtiyacı karşılıyor. Kuruluşların sürekli olarak siber suçluların tehditleriyle karşı karşıya kalması, sağlam siber güvenlik için yapay zeka çözümlerinin benimsenmesini zorunlu kılıyor. Cohesity’nin Turing ve AWS ile gerçekleştirdiği ilerleme, yalnızca gelişmiş veri içgörüleri vaat etmekle kalmıyor, aynı zamanda işletmelerin güvenlik duruşunu güçlendirerek verilerin sorumlu ve güvenli bir şekilde yönetilmesini sağlıyor.

Cohesity’nin girişimi teknolojik bir ilerlemeden daha fazlasını temsil ediyor; yapay zeka ve veri yönetiminin daha esnek, anlayışlı ve verimli BT ekosistemleri oluşturmak için birleştiği bir geleceğe doğru atılan bir adım. AWS ile işbirliği ve Turing’in piyasaya sürülmesi, bu yolculukta önemli bir kilometre taşını işaret ediyor ve işletmelerin giderek dijitalleşen bir dünyada verilerini nasıl gördüklerini ve onlarla nasıl etkileşimde bulunduklarını potansiyel olarak yeniden şekillendiriyor.

Kaynak: https://newslinker.co/cohesity-announces-early-access-to-turing/

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.