DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 2154629-0,39%
İstanbul
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tanıtım Yazısı

Tanıtım Yazısı

Keçiören Belediyesi tarafından İlçedeki Kalaba Kent Meydanı'nda düzenlenen Hıdırellez Bayramı coşkuyla kutlandı
  • Haber Kulesi
  • Kültür Sanat
  • Keçiören Belediyesi tarafından İlçedeki Kalaba Kent Meydanı'nda düzenlenen Hıdırellez Bayramı coşkuyla kutlandı

Keçiören Belediyesi tarafından İlçedeki Kalaba Kent Meydanı'nda düzenlenen Hıdırellez Bayramı coşkuyla kutlandı

ABONE OL
Mayıs 7, 2024 11:43
Keçiören Belediyesi tarafından İlçedeki Kalaba Kent Meydanı'nda düzenlenen Hıdırellez Bayramı coşkuyla kutlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yoğun katılımın olduğu kutlamada Seymen gösterilerinin yanı sıra Türk Cumhuriyetlerinden birçok ülkeye özgü geleneksel halk dansları da sergilendi. Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan’ın ev sahipliği yaptığı Hıdırellez Bayramı kutlamasında, meydanda yakılan ateşin üzerinden atlanarak Türkleri simgeleyen çekiçle örs dövme etkinliği de gerçekleştirildi. 

“Hıdırellez, bereket ve umuda işaret eder”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlamalarda kürsüye gelen Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan katılımcılara seslenerek, ”Hıdırellez, Türklerin İslamiyet’i kabul etmeden önce de kutladıkları, İslamiyet’in kabulüyle İslami motifler ile zenginleşerek Türk coğrafyasında kutlanmaya devam etmiştir. Hıdırellez, baharın başlangıcını simgeler. Doğanın uyanışına, yeniden doğuşa, bereket ve umuda işaret eder” dedi.

“Hıdırellez dostlukların ve kardeşliğin önemini hatırlatır”

Hıdırellez’in, sadece baharın gelişini değil aynı zamanda birlik, kardeşlik ve dayanışmayı da simgelediğini söyleyen Başkan Özarslan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Hıdırellez aynı zamanda dostlukların ve kardeşliğin önemini hatırlatır. Hıdırellez sadece bireysel umutların yeşermesi değil, aynı zamanda toplumsal dayanışmanın ve paylaşmanın da önemini vurgular. Bu gün, komşular bir araya gelir, birlikte yemekler yapar, dans eder ve eğlenirler. Bu, toplumun bir arada olma ve birbirine destek olma ruhunu pekiştirir. Hıdırellez sadece bir mevsimin başlangıcını değil, aynı zamanda insanların bir araya gelerek kutlama, paylaşma ve umut dolu bir geleceğe adım atma günüdür. Bu özel günde, dostlukları kuvvetlendirip birlikte umut dolu yarınlara yelken açalım. Hıdırellez sadece doğanın uyanışını değil, aynı zamanda insanların bir araya gelerek dostlukları kuvvetlendirdiği, umut dolu bir geleceğe adım attığı bir gündür. Bu özel günü kutlarken, birlikte geçireceğimiz güzel anların hatırasını yaşatalım ve birbirimize umut dolu yarınlara adım atmamız için ilham olalım. Baharın, bolluğun ve bereketin habercisi Hıdırellez’imizi kutlarken, inşallah ülkemizin ve şehrimizin bundan sonra daha güzel günler geçirmesi en büyük dileğimdir.”

“Aynı güneş Keçiören’e de doğdu”

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Semra Dinçer, “Bahar’ın gelişi, doğanın uyanışı, kışın bitişi ve en önemli mevsimlik bayramımız. Bugün bu organizasyonu yapan Keçiören Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mesut Özarslan’a unutulan bazı değerleri tekrar hatırlattığı için ayrıca teşekkür ediyorum. Sağ olsun. Hıdırellez, dileklerin dilendiği, birlik ve beraberlik içerisinde doğanın uyanışını hep birlikte kutladığımız bir bayram. Dün gece dileklerimizi diledik. Geçen sene de dilemiştik. Geçen sene dilediğimiz dilekler yerine geldi ve Türkiye’ye yeniden bir güneş doğdu. Aynı güneş Keçiören’e de doğdu. O doğan güneş sayesinde Keçiören hak ettiği hizmeti alacak. Başta Mesut Özarslan ve birlikte çalıştığı ekibi Hıdırellez’in gelişi gibi Keçiören’e baharı getirecek. Hıdırellez bayramımız kutlu olsun” diye konuştu.

Ateş yakıldı, çekiçle örs dövüldü

Başkan Özarslan, programa katılım ve desteklerinden dolayı Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Semra Dinçer’e teşekkürlerini iletirken, Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Reşad Memmedov ile Özbekistan, Kırgız, Bosna-Hersek ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetlerinin Ankara Büyükelçilik temsilcilerine plaket takdim etti. Başkan Özarslan ve beraberindeki heyet önce çekiçle örs döverken daha sonra meydanda yakılan Hıdırellez ateşinin üzerinden atladılar. Heyet, alanda yer alan dilek ağaçlarına kurdele bağlayarak dilek dilediler. Özarslan; Azerbaycan, Özbekistan, Kırgız ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliklerinin geleneksel el sanatlarını ve yiyeceklerini sergiledikleri stantları da ziyaret etti. 

Keçiören Belediyesi tarafından kutlamaya katılan vatandaşlara Hıdırellez kurabiyesi ve su ikramında bulunuldu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.